We hebben 61 gasten en geen leden online

Work in Progress (WiP) gaat in zijn 15de jubileumjaar voor de tiende keer met een grote groep op werkvakantie. Naast de bijna jaarlijkse werkvakanties gaan ook veel individuele ex-vakantie gangers, met hulp van WiP, terug naar een vorig werkvakantieproject.

WiP is in 1998 onder de paraplu van het jongerenwerk (JeugdActief) van de Dorps-kerk in Nootdorp uit soos Filios ontstaan. De bijzondere activiteiten van deze werkgroep betreffen jaarlijkse werkvakanties in ontwikkelingslanden want daar is altijd veel (vrijwilligers)werk te doen. Tevens worden fondsenwervend acties bedacht en uitgevoerd.

Vakantie anders.
Deze vorm van vrijwilligerswerk in het buitenland is ‘in’ bij jongeren. Het avontuur trekt, het is een unieke gelegenheid om verder te kijken dan je neus of nintendo lang is en het verre vakantieland(?) op een andere manier te beleven. Ook in combinatie met het ‘feel happy’ gevoel, iets voor je minder bedeelde medemens te kunnen betekenen, geeft een echte kick. De steeds groter worden groep senioren worden ook steeds belangrijker want iedereen kan wel een kozijn schilderen, Engelse les geven, of anderszins met kinderen of ouderen bezig zijn.  Tijdens de werkvakantie kunnen we de volgende projecten bezoeken;

Mercy International
Work in Progress, met als slogan ‘Luggage for Life’, gaat dit jaar met zo’n 10 deelnemers, waarvan 8 jongeren en 2 ouderen, de handen uit de mouwen steken bij projecten van ‘Mercy International’, een van oorsprong Australische organisatie die zich het lot van wees- en met HIV geïnfecteerde kinderen in Thailand heeft aangetrokken. De organisatie is zeer aangewezen op hulp van vrijwilligers. (Kijk op website: www. mercy-international.nl).
De groep zal meerdere weeshuizen bezoeken. Eén huis staat in de plaats Petchabun. Hier wonen ruim tachtig weeskinderen. Bovendien hebben ze een eigen een dagschool, die door meer dan 1100  kinderen uit de regio wordt bezocht. Het andere huis in Phrae is enkele jaren geleden opgestart. Ook hier heeft men grootse plannen: schooltje, ziekenzaal, keuken, wasruimte, gastenverblijf. Er is nog een derde huis ‘in the picture’ in Khon Kaen. Dit ligt echter zo’n drie uur rijden verwijderd. Hier leven veertig HIV-kinderen en is eigenlijk te klein. Net buiten de stad is men begonnen met nieuwbouw met hulp van Australische vrijwilligers. Een bezoek aan dit huis zal een nogal heftige confrontatie worden voor de meest jeugdige deelnemers, omdat over het algemeen deze kinderen de leeftijd die de jongelui nu hebben, niet zullen halen.

Arend en Jolinda van Dorp
De bedoeling is dat er twee weken hard gewerkt wordt in en om de huizen, waar ook gegeten en geslapen wordt. De derde week zal het merendeel van de groep de stad Chiang Mai bezoeken voor de broodnodige afwisseling. Chiang Mai is Bangkok in het klein, maar schoner en kleinschaliger.
Toegevoegde waarde is het (werk)bezoek aan het in Chiang Mai wonende en werkende zendingsechtpaar Arend en Jolande van Dorp, uitgezonden door de Nootdorpse kerk. Jolinda is van oorsprong Nootdorper en Arend komt uit Spijkenisse, waar ook gelobbyd is.
Chiang Mai is een springplank voor landen waar godsdiensten onderdrukt worden. Het ligt heel centraal voor die landen. Arend begeleidt zendelingen uit diverse landen en fungeert als een soort thuisbasis voor hen.

Khongdistrict in Laos
'Vrienden van het Khongdistrict' is een Nootdorpse organisatie die in Laos actief is in het gelijknamige district, de meest zuidelijke “Khong” provincie van Laos.
Laos is een van de armste landen van de wereld. Zo betaalt de regering bijvoorbeeld alleen het salaris van leraren en gezondheidswerkers. De dorpen moeten zelf  voor basisvoorzieningen zorgen, zoals pompen voor schoon drinkwater, schoolgebouwen, klassenmeubilair en boeken. De 'Vrienden van het Khongdistrict helpen ze met een bescheiden bedrag en technische en organisatorische steun. Wij gaan deze mensen bezoeken en daar waar mogelijk ook ondersteunen.

Sponsoring gevraagd
Deelnemers moeten voor eigen reisbudget zorgen maar is er een spaarprogramma om gezamenlijk geld te genereren voor de kosten. Onder degenen die hieraan meedoen (geraniummarkt en klusjes) wordt de opbrengst verdeeld en op hun reisrekening bijgeschreven. Zij krijgen het geld niet in handen.

Wist u overigens dat de groep rond 5 december vier sinterklaasteams (a 50 euro) is de verhuur heeft? (voor info of een afspraak; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Er is nog één item op het verlanglijstje. Wij zouden graag in contact komen met een (verzekerings)bedrijf dat de reisverzekering wil sponsoren, zodat het algemene budget er wat aangenamer komt uit te zien. Algemene giften zijn natuurlijk ook altijd zeer welkom. Het rekeningnummer van Work in Progress is 137363931 ovv jongerenreis of koe-project.

Voor mensen die iets extra’s voor de kinderen willen doen, bestaat er een heel leuk project.
Op een groot stuk land zijn koeien uitgezet en elke koe hoort bij een kind. Elk even kalf dat geboren wordt, is voor het weeshuis, maar ..... elk oneven kalf is voor het kind. Als het kind op 18 jarige leefdtijd, weggaat, kan het hierover beschikken. Wie dat wil kan een kalf, of een kind, sponsoren. Voor alle informatie kunt u bellen met Liset Molenaar : 06-21397685 of 015-3107118

Work in Progress heeft weer een goed jaar achter de rug en financieel gezien is dit het zesde “goede” jaar op rij. Met giften en acties hebben we in 2012 ongeveer €19650 op onze rekening bij de diaconie kunnen bijschrijven. Een kleine opsomming van activiteieten en hun opbrengst:

-    Diaconaal diner (€412),
-    Klusjes (€510),
-    Geraniummarkt (€1128),
-    Sinterklaasactie (€1332),
-    Sponsorloop “de Keerkring” (€1295) en
-    “Kleine sponsoractie” van onze deelnemers (€14973).

Wij danken jullie allemaal voor de zeer gulle bijdragen. Naast de financiele bijdragen mochten we ook een aantal Chesterfield stoelen en een hele collectie kinderkleding aan Mercy International in Thailand overhandigen.

Natuurlijk hebben we ook uitgaven gehad en ook hier weer een kleine opsomming:
-    Mercy International (€8680)
-    St. Jozef, Leidschendam (€170)
-    Masakhane (€1000)
-    Watoto Childcare Ministries Nederland (€250)

Daarnaast hebben we nog voor reis-/verblijfs-/projectkosten  voor werkvakantie naar Moldavie (€444), Zuid Afrika (€1656) en Thailand (€5840) betaald. De ervaringen van de deelnemers aan deze reizen kunt u elders lezen.

Namens Work in Progress,
Henk Niphuis

 

Sinterklaas 2012.

Sinterklaas is dit jaar weer goed geweest voor ons. Als (hulp)sinten en (hulp)pieten van Work in Progress mochten we 31 gezinnen en bedrijven bezoeken en dit is 50% meer dan vorig jaar. De totale netto opbrengst komt met deze 31 bezoeken op €1332 en dit verdiende geld wordt verdeeld tussen alle deelnemers van de sinterklaas actie.
Met deze verdienste bouwen ze een budget op voor een toekomstige werkvakantie.

Natuurlijk mochten we ook weer een aantal reacties van de gastgezinnen ontvangen en die willen wij jullie niet onthouden. Hierbij ALLE reacties die wij mochten ontvangen. Ze zijn wel aan mij gericht maar bij het merendeel ben ik niet de sint geweest;

Heel erg bedankt. De betaling zal spoedig volgen. Het ligt momenteel bij de penningmeester van onze sportschool.

Ik beken: zo'n onbekende sint via Telstar-online, het voelde spannend: zou Sint een leuke Sint blijken? Henk, alle complimenten: je bent een prachtige Sint die de kleintjes op hun gemak stelt waardoor ze allemaal met je wilden babbelen ...en je dient hun ouders met humor van repliek! Ieder vond je bezoek geweldig. Imar (net 7) was de enige die 's avonds aarzelend tegen me zei "Oma, ik denk eigenlijk dat het een hulpsinterklaas was, maar wel een hele goeie". Op mijn vraag waarom hij dat denkt zei hij peinzend "Sint had geen rimpels, en zijn stem klonk ook te jong terwijl hij hééél oud is, toch?" Je pietjes waren mooi maar wel timide. Ik zal je zeker aanbevelen bij anderen! Vriendelijke groet van oma Loes en Hans.

Beste Henk, De kinderen hebben ook genoten van het bezoek, vooral de Sint deed het erg leuk, bedankt hiervoor. Een mooi bedrag voor het goede doel. Groet Jenny Kneteman.

Heel erg bedankt voor uw bezoek, we hebben genoten! Groeten Ron en Jolanda (alias opa en oma kip).

Wij willen jullie alsnog hartelijk bedanken voor jullie komst. Kinderen helemaal blij...dus wij ook! Jullie hebben het leuk gedaan. Mvg Susanne Vollebregt.

Hartelijk dank voor jullie bezoek gisteren, ze vonden het bijzonder spannend, maar ook erg leuk. Wij en de kinderen vonden jullie hele leuke en lieve Sint en pieten ! Ik vind het ook bijzonder dat jullie zo veel doen om geld op te halen voor jullie goede doel(en)... Groetjes, Evelien van Beest.

Ook bij ons was het een zeer geslaagd sinterklaasfeest. Om te genieten, nu er nog 1-tje geloofd. Ze vond een Piet haar stem veel op Anja's stem lijken. We hebben er later over gepraat dat ons dat ook was opgevallen en dat we Anja eens moeten vragen of ze ook familie in Spanje heeft wonen :-) Geen enkel probleem... groetjes Heleen.

Bedankt voor het bezoek van een gezellige Sinterklaas en twee vrolijke, leuke Pieten. Mijn kleinkinderen waren eerst een beetje overdonderd, maar waren daarna helemaal blij. Bob de Jong.

Heel gaaf!  Onze kindjes vonden het geweldig en heel erg bedankt. Dat jullie helemaal hier heen zijn gekomen! Davey heeft het er iedere dag over vooral de kleine pietjes, zo noemt hij ze. Hij ze vond hij geweldig! Dank je. Groetjes Angela.

Ook wij waren heel blij met het bezoek van Sinterklaas, de kleinkinderen vonden het wel spannend maar ook erg leuk...onverwachts kwam mijn moeder ook en die mocht zelfs bij Sinterklaas op schoot wat ze geweldig vond....iedereen heeft genoten van een lieve, geduldige Sint...wij hebben een extraatje in de envelop gedaan als extra steun voor het goede doel waar jullie een mooi totaalbedrag voor hebben opgehaald.

ETEN tegen AIDS
 
Work in Progress
Work in Progress (WiP) gaat in zijn 15de jubileumjaar voor de tiende keer met een groep op werkvakantie. Naast de bijna jaarlijkse werkvakanties gaan ook veel individuele ex-vakantie gangers, met hulp van WiP, terug naar een vorig werkvakantieproject.
 
WiP is in 1998 onder de paraplu van het jongerenwerk (JeugdActief) van de Dorps-kerk in Nootdorp uit soos Filios ontstaan. De bijzondere activiteiten van deze werkgroep betreffen jaarlijkse werkvakanties in ontwikkelingslanden want daar is altijd veel (vrijwilligers)werk te doen. Tevens worden fondsenwervend acties bedacht enuitgevoerd.
 
Vakantie anders.
Deze vorm van vrijwilligerswerk in het buitenland is ‘in’ bij jongeren. Het avontuur trekt, het is een unieke gelegenheid om verder te kijken dan je neus of Nintendo snoerlang is en het verre vakantieland(?) op een andere manier te beleven. Ook incombinatie met het ‘feel happy’ gevoel, iets voor je minder bedeelde medemens te kunnen betekenen, geeft een echte kick. De steeds groter worden groep senioren worden ook steeds belangrijker want iedereen kan wel een kozijn schilderen, Engelse les geven, of anderszins met kinderen of ouderen bezig zijn.  Tijdens de werkvakantie kunnen we de volgende projecten bezoeken; weeshuizen, scholen, ziekenhuizen en projecten van zendings echtparen of andere (oud) Nootdorpers. Komende zomer gaan we naar een weeshuis voor kinderen met HIV
 
Sponsoring gevraagd
Deelnemers moeten voor eigen reisbudget zorgen maar is er een spaarprogramma om gezamenlijk geld te genereren voor de kosten. Onder degenen die hieraan meedoen (geraniummarkt en klusjes) wordt de opbrengst verdeeld en op hun reisrekening bijgeschreven. Zij krijgen het geld niet in handen.
 
Diaconaal Diner (DD)
Om extra geld te genereren hebben we het Diaconaal Diner bedacht. Uiteindelijk levert het niet alleen geld op maar ook een beter “gemeentegevoel” binnen onze eigen gemeente in Nootdorp (en Pijnacker) omdat wij zo meer met elkaar in contact komen.
 
Hoe gaat de DD-actie in zijn werk?
Een aantal (heel veel hopelijk) gemeenteleden geven zich op als gast-/kook locatie.
Bij deze opgave geven ze ook door hoeveel gasten ze kunnen ontvangen en welke dagen goed uitkomen.
 
De gemeenteleden die draag bij iemand zou willen eten, geven dit aan door de reservering te betalen via onze rekening en wel €12.50 per volwassen persoon en €7.50 per kind (<12 jaar).
Meer betalen mag natuurlijk ook.
 
Wij brengen gasten en gastgezinnen  bij elkaar en als de DD afspraak onderling is gemaakt maken we €10/persoon en €5/kind over naar diegene die gaat koken. Dit ter dekking van de DD kosten.
 
Wat dan overblijft is een gift voor het riool van het aids-weeshuis in Khon Kean.
 
Uit ervaring weet ik dat een DD avond een heel gezellige avond is. Doet u ook mee????
 
Het rekeningnummer van Work in Progress is 137363931 ovv diaconaal dinee
 
Voor alle informatie kunt u bellen/bestellen of mailen met Work in Progress (Henk) : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 015-3109974

­