We hebben 35 gasten en geen leden online

Hartelijk dank voor jullie gebed in verband met onze terugreis naar Nederland. Vorige week woensdag om 5 uur in de ochtend kwamen wij aan op een bijna verlaten Schiphol, terwijl buiten talloze vliegtuigen geparkeerd stonden. Ruim 24 uur eerder waren we vanuit Yangon begonnen aan onze reis. Bij de check-in zagen wij dat onze vlucht naar Seoul, Zuid-Korea de enige internationale vlucht die ochtend was.

Bij aankomst op de luchthaven van Incheon, een van de grootste en normaal gesproken drukste luchthavens in Azië, waren slechts enkele andere passagiers onderweg naar een van de weinige bestemmingen in de VS, Azië of Europa. Het personeel in de paar winkels die open waren zat werkeloos te wachten op klanten. We slaagden erin een restaurant te vinden dat open was en liepen daarna naar de transferlounge om te wachten op onze aansluitende vlucht naar Amsterdam, die 9 uur later vertrok. Allebei onze vluchten waren slechts halfvol, zodat we goed afstand konden houden en ons iets meer uitstrekken dan normaal mogelijk is. De maaltijden aan boord waren erg eenvoudig in verband met de Corona-maatregelen.
 
Bij aankomst in Amsterdam werden we opgewacht door Jolinda’s broer Arjan en Marleen van ons Thuisfront-team. Jolinda stapte bij haar broer in de auto en ik reed met Marleen mee aangezien er maar één passagier per voertuig toegestaan is. Mondkapjes daarentegen zijn alleen verplicht in het openbaar vervoer. Dat is iets waar we aan moeten wennen, nadat we de afgelopen twee maanden altijd  een mondkapje droegen zodra we buiten onze flat in Yangon stapten!
 
Hoewel we niet verplicht zijn om in quarantaine te gaan, beperken we de eerste twee weken onze contacten. Terwijl we logeren bij onze dochter in Den Haag kunnen we even bijkomen van de afgelopen weken.
 
Nogmaals bedankt voor jullie gebed de afgelopen weken voor het afsluiten van dit hoofdstuk van ons zendingswerk in Myanmar. In een volgende gebedsupdate zullen we beginnen wat meer te vertellen over onze toekomstplannen.
 
Gods zegen van
Arend & Jolinda


U kunt het AidsCare project ondersteunen door de prachtige, handgemaakte kaarten te kopen. Een cadeautje om te sturen of te mogen ontvangen !

De kaarten zijn gemaakt door vrouwen in Noord Thailand die getroffen zijn door Aids. Door deze kaarten te kopen helpt u hen om wat inkomsten te hebben voor het dagelijks onderhoud van hun gezin.
Een deel van de opbrengst wordt ook gebruikt voor vervolgstudies voor een aantal kinderen van deze vrouwen.

Neem eens een kijkje in de catalogus.

De kaarten zijn te bestellen via Aad Willemse aad.willemse@live.nl en kosten € 2,50 per stuk en zijn ook verkrijgbaar in een geschenkdoosje (€ 14,95 voor 6 kaarten).

Meer informatie over het AidsCare project vind u hier...

WIE ZIJN WIJ?
Wij zijn Arend en Jolinda van Dorp, sinds 1987 hebben wij in ZO Azië gewerkt, eerst in Thailand en sinds 2014 in Myanmar (Birma). Wij hebben drie volwassen kinderen, die in Thailand geboren zijn, maar tegenwoordig allemaal in Nederland wonen.

WAT DOEN WIJ
Wij geven leiding aan een internationaal team om de kerken in Myanmar te stimuleren het goede nieuws van Jezus bekend maken aan de bevolking in dat land. Wij helpen christenen met het opzetten van maatschappelijk verantwoorde ondernemingen, die armoede bestrijden, werkgelegenheid creëren en daarboven een geestelijke impact hebben in de maatschappij.  Ons team doet projecten die de armoede in het land tegengaan, zoals mensen leren hoe ze handwerkproducten kunnen maken en verkopen. Maar we helpen ook mensen met een handicap, die minder mogelijkheden hebben.

De gedachtegang in het boeddhisme is dat wanneer je getroffen wordt door een ziekte, of als je een handicap hebt, dat het je eigen schuld is. Het is het gevolg van iets dat je in je vorige leven fout hebt gedaan. Mensen kijken dan ook vaak neer op iemand met een beperking, want hij zal het wel verdiend hebben. Mensen met een beperking kunnen zo geen werk vinden en hebben een laag zelfbeeld.

Samen met de lokale kerken laten wij deze mensen zien dat ze wél een plaats in de maatschappij verdienen en hoe ze in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. We willen niet alleen in de lichamelijke noden voorzien, maar ook hulp bieden bij de zaken waar ze in hun hart mee zitten.

WAT WILLEN WIJ BEREIKEN
Ons doel is de kerken in Myanmar te helpen het evangelie op een effectieve manier uit te dragen in deze boeddhistische cultuur. Wij geven toerusting aan gemeenteleden en adviseren voorgangers die betrokken zijn bij Business4Transformation. Je kunt onze missie in Myanmar als volgt samenvatten: Hoop bieden en mogelijkheden scheppen.

HOE KUNT U ONS HELPEN
Elke Business4Transformation heeft een startkapitaal nodig. De leningen die verstrekt worden kunnen na verloop van tijd opnieuw gebruikt worden om nieuwe projecten op te zetten. Daarnaast is geld nodig om de projecten te bezoeken en de initiatiefnemers te coachen. Wij ontvangen zelf geen salaris, maar krijgen een toelage, afhankelijk van de giften die binnenkomen via de stichting Hart voor de Oogst.

FINANCIËN
Arend en Jolinda van Dorp zijn dankbaar voor de jarenlange ondersteuning van hun achterban die hen draagt in gebed, maar ook financieel zorgt dat dit belangrijke werk gedaan kan worden. De thuisfrontcommissie zoekt nog meer mensen die financieel willen bijdragen. Dit kan eenmalig of structureel.

Giften: http://hartvoordeoogst.nl
IBAN: NL53 INGB 0002768804 t.n.v. St. Hart voor de Oogst o.v.v. Werk in Myanmar

CONTACT
Voor nieuws over hun werk kunt u Arend en Jolinda volgen via hun weblog www.vandorponline.com
U kunt hun nieuws- en gebedsbrieven aanvragen via www.tinyurl.com/gebedsbrief
Voor eventuele vragen kunt u terecht bij de contactpersooon van de werkgroep Myanmar, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

­